10. tammikuuta 2010

Tänään on selvä TV-päivä.

Onpa mukavaa, kun Survivorit ja Amazing Racet sun muut jatkuvat heti uusilla kausilla. Myös American Idol alkaa taas kuun lopulla. Jee.

Paheensa kullakin. Vanhasta tottumuksesta seuraan vuosi toisensa perään uskollisesti noita kahta ensiksi mainittua. On onneksi vielä aika vähän, jos kahta katsoo tässä reality-tulvassa. American Idol ei ole yhtä tärkeä, mutta tykkään katsoa laulukohdat, koska ne kilpailijat keskimäärin oikeasti laulavat sairaan hyvin. Lisäksi alkukarsinnat ovat kokonaisuudessaan viihdyttävää katsottavaa... ainakin milloin eivät aiheuta myötähäpeää.

Uusimmassa Survivorissa pistää silmään ennen kaikkea se, että mukana on fiksuja ihmisiä. Ei vain kieroja. Paraatiesimerkkinä se keltaisen heimon sankarilääkäri: viihdyttävä, urheilullinen ja silmin nähden ihan oikeasti älykäs. Sellaisia ihmisiä on nähty kisassa yllättävän vähän. Kierolla tavalla nokkelia urheilullisia ihmisiä on nähty enemmän -sellaisia jotka pelaavat peliä paljon ovelammin kuin esimerkiksi minä osaisin tai haluaisin. Se on kuitenkin minusta eri asia.

Mistä tulikin mieleeni netistä luettu ilouutinen: Survivorin uusin kausi USA:ssa on "Heroes vs. Villains". Ja roistojen puolelle palaa Robin ja Amberin Rob, tuo ihanista ihanin kieroilija. Jippii! (Amber ei - Robilla ja Amberilla on kotona kuukauden ikäinen vauva.) Sankareiden keulakuva taas on Australia-kauden Colby, tuo kunniallinen herrasmies, joka käytännössä lahjoitti pois miljoona dollaria pitämällä lupauksensa siitä, kenet valitsisi rinnalleen loppuäänestykseen.

Kauden idea on minusta aivan mainio, ja nuo kaksi mainitsemaani tyyppiä sankarin ja roiston ruumiillistumat. Koko roolituksen luettuani en ikävä kyllä ole aivan yhtä vaikuttunut. Mukana on aika paljon jengiä, jotka olivat myös äsken nähdyllä Fans vs. Favourites -kaudella, ja joihin ainakin minä olen jo kyllästynyt. Ja millä perusteella ko. kauden voittanut Parvati on roisto, mutta toiseksi tullut Amanda sankari? Yhdessähän ne kieroilivat.

Ehkä kiinnostavimmat tyypit eivät suostuneet mukaan.

Tai ehkä aitoja sankareita oli vaikea löytää. Pelissä on varsinkin viime vuosina painottunut ajatus siitä, että esimerkiksi selkään puukottaminen kuuluu sen henkeen, ja kaikkien pitäisi muka ymmärtää ja hyväksyä se.

Amazing Raceen asti en tässä tekstissä päässyt. No, myöhemmin. Se muuttuu muutenkin kiinnostavammaksi, kun turhat joukkueet putoilevat pois.

8 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Ei mulla muuta kuin että Amazing Racen tällä hetkellä Suomessa näytettävä kausi alkoi täältä Irlannista! Osuin katsomaan just sitä jaksoa ihan randomilla juuri ennen kotiinpaluuta joululomalta. Täällä ei mun silmiini ole osunut koko sarjaa millään kanavalla, mikä sinänsä on hassua. Kun nyt noin muuten tuntuu näkyvän ihan samat sarjat sekä siellä että täällä.

Anne kirjoitti...

Tuli mieleen: miksiköhän ne olisivat aloittaneet Amazing Racen juuri siitä kaudesta, jos nyt vasta olis alkanut Irlannissa? Ellei liity johonkin teknisiin sarjanostokiemuroihin. Tai sitten ovat näyttäneet aiemmat kaudet jossain mystisessä kellarissa yön pimeinä tunteina.

On kyllä niin totta, että samat sarjat pyörivät telkkarissa kaikkialla. Italiassakin on aina ilo seurata tuttuja suosikkeja - italiaksi dubattuina. :P

Toisaalta Skotlannissa meillä oli vikoina vuosina Sky, joten siellä pääsin itse asiassa sarjoissa Suomen tahdista aika paljon edelle. Niin kuin täälläkin pääsisi, jos olis Canal +.

Inkeri kirjoitti...

Siis samat ihmiset uudelleen Survivoriin?!? Eikös enää tulekaan joka kaudelle uudet ihmiset?

Anonyymi kirjoitti...

Amazing Racea seuraan ahkerasti, ihana bongata paikkoja joissa on itse käynyt, itsekeskeinen kun olen ;O) Varsinkin alun Irlanti-jakso aiheutti minussa nostalgisia tunteita. Tuo Survivor heroes vs.villains kuullostaa ihan mielenkiintoiselta, varsinkin jos "kaikkien-aikojen-suosikki-kisaajani" Colby on siinä mukana, se oli niiiin ihq;O)

Anne kirjoitti...

@Inkeri: Survivorissa on vuosien varrella ollut mm. All Stars -kausi, jossa oli pelkkiä vanhoja suosikkeja, Fans vs. Favourites -kausi, jossa yksi heimo koostui suosikeista ja toinen sarjan isoimmista faneista, ja nyt siis tämä Heroes vs. Villains. "Kausia" (niitä on kaksi vuodessa) alkaa pian olla kasassa parikymmentä, joten sekaan mahtuu tämmöisiäkin! Se on itse asiassa aika kivaa. Näillä kausilla porukka ei ole aluksi harmaata massaa, vaan heti muistaa millainen tyyppi kukakin on.

@Mikaela: Colby tosiaan mainittiin sankareiden paraatipoikana, joten eiköhän se mukana ole. Mäkin tykkäsin hänestä silloin Survivorissa, mutta sittemmin olen saanut ihastella tekstitystöiden merkeissä Rachael Ray -talk show'n toimittajana, ja noissa kuvioissa onkin vaikuttanut ärsyttävän lipevältä jees-mieheltä. Tunteeni ovat kaksijakoiset...

...kun taas Robin osalta ne ovat puhtaan innostuneet. En tykkää kahden pennin mukanokkelista roistoista, mutta tämä jätkä on aidosti hyvä valitsemassaan roolissa, ja vielä hauska ja hurmaava siinä sivussa. Eikä Amber-avioliittokaan ilmeisesti ollut laskelmoitu julkisuustemppu, lapsi on jo sen verran vakava hankinta. Ärsyttävä jätkä, mutta en voi olla tykkäämättä.

Miia kirjoitti...

Öö.. Olinkohan mä vähän epäselvä :D Siis tarkoitukseni oli sanoa, että ensimmäinen jakso siitä kaudesta, mikä nyt just alkoi Suomessa, on kuvattu täällä - mutta ei näy täkäläisessä telkassa, eikä mun mielestä oo näkynyt aikaisemminkaan. Ja näin siis sen ensimmäisen jakson ihan sattumalta viimeisinä Suomen-päivinäni. Niinku. :)

Anonyymi kirjoitti...

No höh, ehkä Colbyn arkiminä paljastuu kun on masu täynnä.. Minäkin itseasiassa tykkään siitä Robista, on pilke silmäkulmassa rehellisesti taktikoiva ja juoni mies, ei siinä mitään pahaa ole ;O)

Anne kirjoitti...

@Miia: tai ehkä luetunymmärtämiseni vaan on heikkoa :D Luin "täältä Irlannista" "täällä Irlannissa". Ehkä tässä oli osasyy molemmilla. Mutta nyt ymmärsin!

@Mikaela: Joo, ehkä arkielämässä ei ole niin helppoa olla sankarillinen... tai se ei tule esille. Mutta odotan innolla, miten viidakossa tällä kertaa käy. Ei tuota vielä toviin Suomessa näytetä, mutta luulen malttavani odottaa. Ehkä. Spoilereita tuosta tosin saa helpommin kuin random-kaudesta, koska tuntee kilpailijoiden nimet ennalta. Jos vilaukseltakin näkee otsikon Imdb:ssä, se on paha juttu. Apua, apua.