15. helmikuuta 2007

Kuka minä olen?

Olen 28-vuotias akateeminen nuori nainen. Olen jo hienosti Master of Arts (Literary Studies) Glasgown yliopistosta, Skotlannista. Tällä hetkellä opiskelen yliopistossa kandin/maisterin tutkintoa käännöstieteen alalta ja työskentelen tv- ja dvd-tekstittäjänä. Teen muka gradua musikaalitekstin laulettavaksi suomentamisesta. Gradu on ollut kesken jo ihan liian kauan.

Näistä asioista tykkään: talvi, joulu, musikaaliteatteri, kirjat, kirjastot, kirjakaupat, elokuvat, elokuvateatterit, kielten opiskelu, lautapelit, itsenäisyys, lukeminen, kääntäminen, historia, tabuaiheet kirjallisuudessa ja mediassa, uskonnolliset aiheet -"- (varsinkin Jeesus), itkeminen (ja itken kaikesta), lumi

Näistä asioista en tykkää: kirkas aurinko, kuumuus, meteli, tietämättömät ihmiset, väenpaljous, kaupoissa kiertely (paitsi jouluostoksilla), liiallinen lähikosketus luontoon, ruoanlaitto, valkosipuli, järjestötoiminta, koirat, tiskaaminen, imurointi, yhteiskunnalliset asiat

Lempipäiväni vuodessa: jouluaatto
Lempimusiikkiani: musikaalit
Lempimusikaalini: Les Misérables, Jesus Christ Superstar
Lempielokuvani: Wonder Boys
Ikimuistoisin elokuvani: Gone with the Wind
Lempikirjailijani: Shakespeare, Salman Rushdie, Vladimir Nabokov
Lempi-TV-sarjani: Oz, Buffy, South Park, Queer as Folk (UK)
Lempiseksisymbolini: Jude Law, Robert Downey Jr.

Näissä asioissa olen hyvä: kielten oppiminen; ulkoa oppiminen; tehtävien suorittaminen nopeasti ja intensiivisesti; uuden oppiminen nopeasti; itseeni luottaminen; asioiden puolueeton ja moniulotteinen analysointi; positiivisesti ajatteleminen; Aliaksen pelaaminen; mielipiteen sanominen julman suoraan ja rehellisesti; asioiden opettaminen muille.

Näissä asioissa en ole yhtä hyvä: liikunnalliset tehtävät; visuaalista hahmotuskykyä vaativat tehtävät; matemaattista ajattelua vaativat tehtävät; sosiaalinen toimiminen ryhmätilanteissa; tiimityöskentely; kritiikin vastaanottaminen; suun kiinni pitäminen silloinkaan, kun se olisi viisasta; muihin kuin itseeni (ja perheeseeni) luottaminen.

En seurustele, sillä kärsin pahasta sitoutumiskammosta. En usko Jumalaan, mutta en myöskään ole aggressiivisesti uskomatta. Olen hyvin perherakas. Minulla on äiti, isä ja kaksi siskoa.

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska tutustua! :) Vasta nyt löysin tieni tänne, ja ihan mielenkiintoista. Oma uskontokäsitykseni on ollut juuri samanlainen, en vastusta jyrkästi asioita joita en vilpittömän omaksikaan tunne.

Talvesta opin pitämään vasta asuessani siellä missä talvea ei ollut. Ihanaa, olet tunteva ihminen! Siis osaat itkeä, ja se on tärkeä taito.

Sinä päivänä kun arvostelet tietämättäsi minua, hymyilen makeasti! :)

Anne kirjoitti...

Kiva, että löysit tiesi tännekin.

Minä tajusin, MITEN paljon pidän talvesta, kun elin Skotlannissa ilman sitä. Mutta se on aina ollut lempivuodenaikani.

Joo, itkeminen on hyvä taito, paitsi silloin, kun pitäisi riidellä eikä itkeä. Silloin itkeminen on tosi turhauttavaa. Tulee piste, jolloin en voi sanoa MITÄÄN, en edes avata suutani sanoakseni, etten voi sanoa mitään, tai koittaisi niin täysi hysteria, etten välitä kokea sellaista. Sen ominaisuuden antaisin pois, jos voisin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ajattelin vaan mainita tuosta Lord of the Rings -musikaalista mikä pyörii Lontoossa.

James Loye (Frodo) on kuulemani mukaan menossa lomalle 18. - 23. helmikuuta ja sinä aikana tullaan West Endin lavalla näkemään erilainen Frodo.

Pidän juorulähdettä melkoisen luottettavana ja uskoisin, että tieto on oikea. Samansuuntaista juttua kuuluu nimittäin myös toisesta suunnasta: Frodon varamieheltä.

Anne kirjoitti...

Oho! Paljon kiitoksia vinkistä :) Taidat olla todellinen sisäpiiriläinen!

Harmi homma, että palasin juuri Lontoosta ja tuskin menen takaisin heti helmikuussa... No, ehkä jätkä jää lomalle myös kesällä, kun seuraavan kerran olen maisemissa.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, ethän lyö minua lohella (tai jollain muulla aseella) jos tunnustan?

Minä oikeasti tykkäsin tuosta James Loyen Frodosta. Lähinnä siksi, että roolihahmo on vahvempi ja lähempänä kirjan Frodoa kuin Elijah Woodin passiivinen ja säikky pikkuhobitti.

Anne kirjoitti...

Olisin aika tollo, jos makuasioista alkaisin lyödä :) On aina mukavaa kuulla, että maailmassa on erilaisia ihmisiä.

Minusta Loyen Frodo oli muuten ok, mutta kun se ääni oli vaan NIIN kamala. Sellainen kurkkuääni, käsittämättömän epämiellyttävä kuunnella. Se vesitti hahmon uskottavuuden silmissäni (ja varsinkin korvissani :D) aivan täysin.

Jotain voi selittää se, että - tässä kohtaa Tolkien-fanit yleensä tahtovat lyödä minua jollakin esineellä, enkä syytä heitä - en oikein pidä Tolkienin alkuteoksista. Mielestäni elokuvat paransivat niitä tuhatkertaisesti: ottivat hyvät perusainekset ja kehittivät vain niitä. Tolkien oli loistava maailmojen luoja, mutta vain keskinkertainen tarinankertoja. In my humble opinion.

Elijah Woodin suurisilmäinen Frodo sen sijaan on elämäni suuri hobittirakkaus. Heh. Olen siis mahdollisesti hieman negatiivinen vaihtoehtoisia tulkintoja kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi, olisi pitänyt varoittaa sinua jo aikaisemmin tästä:

Laura Michelle Kelly (LOTR-musikaalin Galadriel) on kuulemma lopettamassa sopimuskautensa eikä enää jatka musikaalissa tammikuun 2008 jälkeen.

Toivon hartaasti, että haltianeito muuttaa vielä mielensä. En pysty kuvittelemaan musikaalia ilman häntä. Minun puolestani vaihtakoot vaikka koko näyttelijäkaartin (mukaanlukien suosikkihobittini Peter Howe) mutta jättäisivät sentään Galadrielin.

Ah, klunks, klunks, ei yhtään hyvä, Aarre. Ei hyvä.

Anne kirjoitti...

En oikeastaan ole kovin yllättynyt. Kelly on sen verran suuri tähti, etten odottanutkaan hänen pysyvän samassa musikaalissa ja vieläpä noin pienessä roolissa kovin montaa kautta putkeen. Hän oli kyllä roolissaan loistava, joten tulee olemaan kova homma löytää hyvä seuraaja.

Toivottavasti tyttö tekee seuraavaksikin jotain hyvää ja kiinnostavaa.

Anne kirjoitti...

Aini, unohdin, että tiesin jo, mitä hän tekee. Puhenäytelmän. Tämän.

Voiko tähän tehdä linkkejä? Kokeilen. Jos ei onnaa, copy & paste...
Linkki

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset linkistä. Ehdinkin jo ihmetellä, mihin se ohjaaja (Matthew Warchus) katosi. Siirtyi näköjään uuteen produktioon yhdessä Lauran kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Siis mitä häh? Kuinka en ole ennen eksynyt tänne??? Nytkin vain kun googletin innolla Torchwoodia. Aloin lukea tarkemmin ja, hemmetti, hetken jo mietin, että milloinkas olen tullut avanneeksi oman blogisivuston.

Kuinka voi toinen ihminen ajatella näin samalla tavalla - kaikesta! (paitsi pimeydestä, se ahdistaa :) Nauroin ääneen ja nyökyttelin itsekseni kuin lueskelin juttujasi ja tunnistin kerta toisensa jälkeen niistä itseni. (koska olen siis niin sikahauska tyyppi :)

Rakkaus kirjoja ja elokuvia kohtaan, kiinnostus historiaan, intohimo musikaaleihin (mistä lie kumpuaa), pakkomielle tiettyihin tv-sarjoihin ja BBC dramatisointeihin, Russell T. Davis ja Joss Whedon -fanitus, Buffy, GAF (uk: paras sarja IKINÄ), Oz, N&S, HSM...the list goes on and on and on..

Missä tämä blogisivusto ollut koko elämäni? Ja... missä on... Phantom? Tudorsistakin odottelen juttua, kun ensimmäinen jakso jäi näkemättä. Lisää arvosteluja, kiitos! Ja...KIITOS!

Anne kirjoitti...

Oho! Tämähän on suorastaan pelottavaa :D

Minä lueskelin tuota intohimolistaasi ja nyökyttelin niin kovasti, että oli pää irrota. Uskomatonta tosiaan! Olin luullut, että monet intressini ovat sen verran harvinaisia, etteivät ne sattuisi tällä tavalla yhdistymään kovinkaan monessa muussa ihmisessä. Mutta olin näköjään väärässä. Lämpimästi tervetuloa :)

Sonic kirjoitti...

Outoja yhteensattumia: minäkin opiskelin Glasgow:ssa, nyt lähin pois sieltä kun se paikka ei vain sopinut minulle. Lontookin tuttu paikka, monet kerrat siellä tullut pyörittyä. Mutta mikä eniten kummaksuttaa on että juuri lähipäivinä olen päättänyt ruveta kääntäjäksi lähinnä sen vapauden ja paikasta riippumattomuuden vuoksi niin löydän tämän sivun! Mielenkiinnot menevät aika lailla ristiin; kokkaus on tosi siistiä ja siivoaminen menee armeijan opettamalla rutiinilla ja tarkkuudella jne. Mutta silti... pitää lukee lisää, jänniä juttuja näyttäis olevan

Teatteri Jurkka kirjoitti...

Hei.

Teatteri Jurkka haluaa kutsua mm. teatterista bloggaavia ihmisiä katsomaan Jean Genet'n kirjoittamaa näytelmää Piiat torstaina 18.2. klo 19. Hinta bloggaajalle ja hänen avecilleen on 15 euroa, mutta jos olet oikeutettu sitä edullisempaan lippuun, niin semmoisenkin tietysti voit ostaa.

Lippuvarauksen voit tehdä joko s-postista teatteri@jurkka.fi tai puhelimitse (09) 135 6166


t. Teatteri Jurkan väki
www.jurkka.fi

Anne kirjoitti...

Kiitos kutsusta!!! Hieno idea kutsua teatteribloggaajia esitykseen :) Jos teatteri olisi Tampereella, voisin varmasti luvata osallistuvani, mutta Helsinkiin tulosta keskellä viikkoa en oikein ole varma... Katsotaan! Arvostan joka tapauksessa kutsua suuresti!