4. lokakuuta 2007

Luonto kiittää.

Olen ostanut uusia luontoystävällisiä tuotteita.

Ensimmäiseen hankintaan minut innoittivat Tullintorin Punnitse & Säästän uudet valikoimat. Ruokatarvikkeiden lisäksi tuo loistava kauppa myy nyt pesuaineita ynnä muita kodin tarvikkeita. Hankintani: Samu-pesupähkinät. Jos voin pestä pyykkini luonnollisilla, reilusti tuotetuilla, biojätteessä poistettavilla pallukoilla myrkyllisten kemikaalien sijaan, miksi ihmeessä en tekisi niin?

Olen ollut aivan yllättynyt siitä, miten hyvin pallukat toimivat. Pyykistä tulee minusta ihan yhtä puhdasta kuin ennenkin, ja vaikka pakkauksessa erikseen varoitetaan, etteivät pähkinät sisällä hajusteita, en ole jäänyt kaipaamaan mitään pestyjen vaatteiden tuoksussa. Puhtaalta ne minusta tuoksuvat niin kuin aina ennenkin. En varmaan ikinä enää käytä tavallista pesupulveria kuin korkeintaan erityisen vaikeisiin tahroihin.

Toisen hankinnan tein Ruohonjuuresta kuultuani kavereiden keskustelusta, että liike myy luonnonmukaista hiuslakkaa. Tästä sarjasta keskimmäinen:


Tuote on ollut todella miellyttävää ja vähintään yhtä tehokasta kuin tavallinen hiuslakka, vaikka hieman pelkäsin, pitäisikö sen ote todella. On ihanaa, että lakka tuoksuu luonnolliselta, ei pistäviltä kemikaaleilta. Eron todella huomaa. Ainoa varjopuoli on hinta: 15 euroa puolet tavallista hiuslakkapulloa pienemmästä pönikästä on todella paljon. Olen kuitenkin päättänyt, että koska minulla nykyään on varaa turhuuksiin, luonnonmukaiset turhuudet ovat ensimmäisinä listallani. Eli tätäkin varmaan tulee jatkossa käytettyä.

Olen ympäristön ystävä. Opiskelijana oli aina ahdistus siitä, että olisi tahtonut käyttää luomua ja reilua ja muuten hyvää, mutta piti usein ostaa halvinta. On mukavaa, että nyt voi oikeasti valita.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi.
Onko nuo pesupähkinät ihan oikeasti pähkinöitä vai mitä? Ja paljonko ne maksaa?

Anne kirjoitti...

Joo, ne on jonkun... oisko ollut intialaisen... puun pähkinöitä, jotka kerätään maasta niiden pudottua. Niissä on saponiinia, eli samaa ainetta, jota käytetään tuotetuissakin pesuaineissa.

Tuollainen pahvilaatikko maksoi jotain 8€ P&S:ssä. Siinä lukee, että se riittäisi jopa 80 pesuun. En ole ihan vakuuttunut, että se niin moneen riittää, muttei nuo kovin kalliita kumminkaan ole.

Minni Kuisma kirjoitti...

Pakko lisätä kommentti tähän.. yks kaveri osti noita pähkinöitä just viime viikonloppuna ja mun käsittääkseni se on jo pitemmän aikaa pessyt niillä vauvansakin pyykit eli luulis olevan ihan tarpeeksi tehokasta (varsinkin kun miettii niitä tahroja).. Pitäs varmaa itekkin kokeilla..

Ja mä en kyl kaipaa hajusteita, mutta voi olla allerginen sille pähkinälle.. ja käytänkin aina hajusteettomia huuhteluaineita, kun tuppaan olemaan hajusteilla ja yleensäkin pesuaineille allerginen.

Anne kirjoitti...

Juu, kannattaa kokeilla, jos ei pähkinäallergia vaivaa. Kiva kuulla, että muillakin on hyviä kokemuksia. Ehkä noista tulee suosittuja. Minä en parin viikon käytön jälkeen ole huomannut mitään huonoja puolia.

Anonyymi kirjoitti...

Pitääpä kokeilla itsekin.