15. heinäkuuta 2007

Päivä 8, Pariisi

Kirjoitettu 12.07.2006:

Viimeinen päivä Pariisissa, toiseksi viimeinen herääminen kumipatjalta. kävin aamupäivällä yksin keskiaikamuseossa (Musee du Moyen Age). Marjukan Paris Museum Pass oli jo mennyt vanhaksi.

Paris Museum Pass on muuten hyvä idea, jos aikoo käydä museoissa päivittäin. Sen saa kahdeksi, neljäksi tai kuudeksi päiväksi. 2pv oli 30€, minä otin 4pv 45€. Kuuden päivän hintaa en muista. Marjukka sai omat rahansa pois, minä sain reilusti ylikin. Passeja myydään turisti-infoissa esim. asemilla. Niillä säästää myös aikaa, koska ei tarvitse seisoa lippujonoissa. Jonotettavaa riittää muutenkin: turvatarkastus- ja sisäänpääsyjonot.

Keskiaikamuseo oli ihan hieno. Pidin vanhoista käyttöesineistä (kammat, rasiat) ja seinävaatteista. Loputtomista neitsytmariapatsaista en niin välittänyt. Niitä oli esillä ekoissa huoneissa, kiinnostava osuus alkoi myöhemmin.

Kun Marjukka oli tullut keskustaan, kävimme vielä Eiffel-tornin juurella. Harkitsimme ylös menoa, mutta jonot olivat turhauttavan pitkät emmekä jaksaneet maksaa. (Torni on suunnilleen ainoa paikka, johon Museum Pass ei käy.) Söin vohvelin Nutellalla ja kermalla. Crepes tuli tutuksi jo aiemmin.

Kotimatkalla kävimme kuuluisuuksien hautausmaalla. Hautoja oli vaikea löytää, kannattaa katsoa reitti hyvin portin kartasta. Oscar Wilden hauta ei minusta ollut kovin hieno. Muistomerkki oli liian moderni. Ja siinä pitäisi lukea jotain! Kukaan ei sanonut enempää hienouksia kuin Oscar. Toisaalta se oli täynnä huulipunajälkiä ja huulipunalla kirjoitettuja rakkaudentunnustuksia. Ihmiset suutelevat sitä. Oscar varmaan pitäisi siitä.

Illalla menimme katsomaan uuden Harry Potterin. Se pyöri myös englanniksi Disney Villagessa. (Yleisesti ottaen siellä on kuitenkin 95% ranskankielisiä versioita, mikä on outoa kohdeyleisön huomioon ottaen. Champs Elyseellä käymässäni teatterissa originaaleja oli melkein 50%.)

Ranskassa jäi näkemättä:
- Osa Louvresta
- Versaillesin puutarhat
- Opera Garnier sisältä (ei kuulu Museum Passiin, tosi hieno paikka, innoitti Phantom of the Operan: rakennuksen alla on järvi)
- Eiffel-tornin huippu
- Pukumuseot olisivat myös voineet kiinnostaa.

...eli helposti tarpeeksi toiselle vierailulle.

Parhaat elämykset:
- Pantheon sisältä
- Notre Damen torni
- Versailles & Louvre ulkoa (niin valtavia!)
- Pariisin leffakulttuuri

Ei kommentteja: