18. huhtikuuta 2007

Itseään kärsivällisenä pitäväksi ihmiseksi...

...kyllästyn omituisen nopeasti blogien ulkoasuihin.

Nämä ovat olleet pari hassua kuukautta näin, ja heti olen kypsä vaihtamaan. En ihan vielä tiedä, mitä teen, mutta kyllä nämä tästä ennen kesää (vai mistä sen alku lasketaan?) lähtevät remonttiin.

Sain vihdoin kirjapäiväkirjan (linkki sivupalkissa) toimimaan. Tajusin, että olin tekemässä siitä liian monimutkaista. Intresseissäni ei oikeastaan ole kuin vain listata lukemani kirjati, kirjoittaa niistä ylös pari sanaa ja piste. Nyt se toimii.

Ei lukublogi silti ole edes ollut millään jäähyllä. Minulta vain on kestänyt reilun kuukauden lukea yksi ainokainen kirja. Eilen se tuli tehtyä. Ennustan, että tämä blogi jää hiljaisimmaksi ja pienimuotoisimmaksi projektikseni. Ei se oikeasti ole oma bloginsa, sivu vain. Pistän senkin nyt silti kunnolla esille, koska kyllä se valmis on. Valitsin hetken mielijohteesta ihan toisen pohjan kuin muille. Siinä juuri näkyy vaihtelunhaluni. Heh.

Asioita, joita tahtoisin tehdä muille blogeille:

(1) Elokuvablogin sivupalkkiin lista leffoista, jotka juuri sillä hetkellä leffassa pyörivistä tahdon nähdä. Tästä kehittyisi luontevasti myös (2) lista vuokrattavista, kun en minä ikinä kaikkia tahtomiani ehdi nähdä.

(3) Musikaaliblogiin johonkin muotoon listat tulossa olevista ja Suomessa tällä hetkellä pyörivistä musikaaleista. Olisi hyödyksi itselleni ja muille.

(4) Tv... ei, sitä varten ei ole kehitysideoita. Se on kyllä jotenkin hahmoton. Viikottainen "tv-viikko"-posti? Pöh. Jotain.

Ei kai mistään huomaa, että ylirakastan listoja ja asioiden järjestelyä?

Lisäys klo 10.17: Jotta saisin asiat lopullisen siistiin pakettiin, lisäsin myös lukupäiväkirjan blogilistalle. Sen voi tilata tästä. En lupaa tiheitä päivityksiä, mutta lupaan kyllä merkitä sinne jokaisen lukemani kaunokirjallisen teoksen.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta ulkoasujen veivaaminen on niin hauskaa, että välillä epäilen kirjoittavani ja laittavani blogiin valokuvia vain sen vuoksi, että voin muokata blogin ulkoasua.

Anne kirjoitti...

Hehe. On se kyllä kivaa, joo. Minä en kai ole niin vahvasti visuaalinen ihminen, että ulkoasu olisi aivan etusijalla... mutta olen todellakin yllättynyt siitä, miten tärkeää roolia se näyttelee. Sitä tosiaan tekisi mieli vaihdella vähän väliä ;)

Kirjuri kirjoitti...

Onnea kirjalistauksen kanssa... se oli ensimmäisiä asioita mitä omaan blogiini laitoin, mutta lakkasin pitämästä sitä koska minua hävetti tunnustaa koko maailmalle, miten paljon kirjoja jätän kesken ja miten hitaasti luen muita kuin huippukiinnostavia yksilöitä, varsinkin jos sen epäkiinnostavan oli kirjoittanut joku kaverini joka lukee blogiani! ;)

Pekka Eskimo kirjoitti...

no joo. vaikeampi on lukea uusia monia blogeja, kun ei tiedä itse mistä varsinaisesti on kiinnostunut.

Mikähän se optimaalinen päivitystahti olisi? joskus kun itsellä on tylsää niin rakastaa blogeja jotka päivittyy kolmesti vuorokaudessa. mutta sitten kun on kiireempää niin on hyvä, että jotkut kirjoittaa vain silloin kun on kirjoitettavaa.

Minä olen jostain syystä kamalan kiinnostunut tästä kääntämistoiminnasta.

yle tuntuu teemalla käyttävän samoja Kalle Niemen tekstejä kuin muistaakseni TVTV joskus aikoja sitten käytti. vai käyttikö TVTV jotain ylen ikiaikaisia tekstejä ajalta kun monty pythonit nähtiin suomessa ensi kertaa.
olenko kysynyt aiemminkin, mutta paljonko tekstitys maksaa? kannattaako kilpailijoilta kysellä vai suoraan kääntää itse?

Anne kirjoitti...

Natalia: Minä en onneksi koskaan jätä kirjoja kesken :) Oikeesti, en melkein koskaan, ellei kirjasto vaadi teosta kirveellä takaisin tms. Se minuakin vähän hävettää, miten hitaasti nykyään luen - mutta siksi ajattelin tunnustaa päivitystahdin rauhallisuuden aivan suoraan, ennen kuin kukaan erehtyy blogia väärin odotuksin tilaamaan. Näillä lähdetään. Saa nähdä. Kiitos onnentoivotuksista :)

Pekko Eskimo: Jaa-ah, optimaalinen päivitystahti tosiaan vaihtelee tilanteesta riippuen. Kolme kertaa vuorokaudessa alkaa minusta joka tapauksessa usein olla liikaa. Kerran-kaksi päivässä - joka toinen päivä - ei ainaskaan usein useamman päivän selittämättömiä katkoja, semmoisia blogeja tykkään itse lukea.

Mitä tarkoittaa "kääntää itse"? Melkein kukaan ei enää käännä itse. Käännösfirmat kääntää, tv-yhtiöt käännättää. YLE on melkein ainoa, jolla vielä on talon sisäisiä kääntäjiä. Mutta tarkoitit tässä varmaan "käännättää uudelleen omia tarkoituksiaan varten".

En osaa vastata. En ole tv-pomo! Ei mulla ole mitään tietolähdettä siitä, milaisilla hinnoilla tv-yhtiöt mahdollisesti myyvät tosilleen käännöksiä. En tiedä edes, millä hinnalla käännöstoimistot myyvät tv-yhtiöille käännöksiä. Tiedän vain, mitä yksittäiselle kääntäjälle maksetaan. :)