22. huhtikuuta 2007

Tapahtui selittämätön katkos!

Ensin minut yllätti oikeesti hektinen kiire ensi kertaa moneen viikkoon (siitä huomasin, miten kiltisti ja hyvin olen yleisesti ottaen onnistunut vähentämään töitä, ja taputin itseäni selkään). Sitten lähdin viikonlopuksi Ouluun katsomaan Glasgown tärkeistä tärkeitä ystäväistäni Jannaa.

Siellä Briteissä me tavattiin kohtalon oikusta ja nyyhkittiin monta vuotta yhdessä Suomen perään, laulettiin humalaiset yöt suomihittejä ja grillattiin yksi surkea juhannus vääränlaisia makkaroita kerrostalon sisäpihalla roskisten vieressä. Oi niitä aikoja. Nyt me ei nyyhkitty tai vietetty humalaisia öitä, sillä Janna saa elokuussa vauvan ja minusta tulee uskonnoton kummi :) Hii.

Oli kiva viikonloppu. Olin käynyt Oulussa aiemmin tasan kerran. Nyt tutustuin torin rantaan, vetten päällä leijuviin teatteriin ja kirjastoon sekä rannan vieressä sijaitsevaan parhaaseen Suomessa syömääni kiinalaiseen buffaan. Se oli tosi idyllistä maisemaa. Tykkäsin. Pitää mennä kesällä katsomaan, onko se niin loistavaa kesämaisemaa kuin kylmänä ja tuulisena takatalvilauantaina näytti.

4 kommenttia:

Pekka Eskimo kirjoitti...

asun oulussa, mutta en tiedä mistään parhaasta kiinalaisesta buffasta. en edes tiedä mikä on buffa? käyn vain viiden euron pikakiinalaisessa. onko se nyt uusikadulla?

oulun tori on niin hankalassa paikassa, ettei siellä käy kuin turistit ja kirjastofriikit.

Anne kirjoitti...

Siis kiinalainen ravintola, jossa on buffet. Monen ruokalajin seisova pöytä, josta maksetaan kiinteä hinta (Rax-idealla). Niitä on ilokseni alkanut ilmestyä Suomeenkin. Sata kertaa kivempi kuin se, että saa vain yhtä ruokalajia. Voi maistella vähän kaikkea. Ikävöin edelleen Britannian kymmenien ruokalajien kiinalaistaivaita jälkiruokakakkurivistöineen.

Se oli oikeesti hyvä mesta. En muista nimeä (Peking jotain?), mutta ikkunoista näki suoraan sinne rantatorille ja mm. punaisen ladon, jossa oli valomainos "Karaoke".

Oulun tori on sen verran kiva, että onneksi olen sekä turisti että kirjastofriikki ==> varmasti kävisin siellä myös paikallisena. Lisäksi olen teatterifriikki, joten sekin varmaan houkuttelisi minut paikalle ainakin kerran vuodessa.

Teillä on kiva kaupunki.

Anonyymi kirjoitti...

Oulussa on aika monta kiinalaista ja ainakin kolme tarjoaa buffettia. Tuo rannassa oleva on niistä vanhin ja nykyisellään tyylikkäin.

Itse käyn torilla melkein joka aamu. pekka eskimon täytyy bunkata aika kaukana keskustasta, jos tori on hänen mielestään hankalassa paikassa :))

Anne kirjoitti...

Rannassa oleva kiinalainen oli tosiaan tyylikäs. Lisäksi se tarjosi mm. parasta sitruunakanaa, jota olen koskaan Suomessa syönyt. Suosittelisin sitä koska vain kiinalaisen ruoan ystäville.

Tampereellakin on varmaan viitisen kiinalaista buffaa nykyään, mutta yksikään ei oikein vedä vertoja tuolle. (Jos on lihansyöjä. Kasvisvaihtoehtoja tuolla taisi olla tasan nolla. Täällä meillä päin sen sijaan on yksi buffet, jossa on tofua sun muuta - se on kasvissyöjien mielestä kai Suomen paras. Mut mie en ole kasvissyöjä.)

Olinkin hienoista pessimismiä aistivinani Pekka Eskimon lausunnossa, koska minusta tori oli melkoisen lähellä kauppakatuja :)