17. maaliskuuta 2010

Tänään vaikka tällainen linkki.

Aina Google Analyticsissä käydessäni minua hämmentää, miten suuri osa lukijoistani tulee tänne AV-käännösaiheisilla hakusanoilla. 

Mitä ilmeisimmin suurin osa haluaa lukea juuri tekstityksiin liittyviä tekstejä. Syyttäkää sitten vaan itseänne, kun huomaatte, että vouhkaankin suurimman osan ajasta musikaaliteatterista ja satunnaisista komeista miehistä, joita olen muka bongaavinani kaikkialta mediasta, vaikken koskaan tosielämässä. Nih. :P

On mulla onneksi mielessä ainakin yksi tekstityksiin liittyvä asia, joka on pitänyt linkittää.

Jos AV-kääntäjän ammatti kiinnostaa sinua, vierailepa tässä osoitteessa. http://www.av-kaantajat.fi/

Sieltä saat tietoa alan tilanteesta ja voit esimerkiksi kehua hyviä tekstityksiä. On hienoa, että ahkerat kollegat ovat jaksaneet perustaa tuollaisen pätevän infokeskuksen.

Jos kirjoitan liikaa aiheen vierestä, minut saa yleensä palaamaan käännösaiheseen - tai muuhun kiinnostavaan aiheeseen - kun minulta kysyy jotain. Vink vink.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No eipä kuulu asiaan yhtään mutta muistelen että olit musikaalifriikkejä? Toisessa blogissa ei ollut nyt niistä jutuista päivitystä ja olen taas kerran menossa huhtikuussa Londoniin. Onko suositteluja??

Anne kirjoitti...

Niitä on aina, ja vaikka millä mitalla! Mutta mitä olet jo nähnyt? Ja millaisista tykkäät / mitä asioita pidät tärkeinä? Mistä näkemistäsi olet tykännyt eniten?

Anonyymi kirjoitti...

Minä pidin Chicagosta, jolle sinä rykistelit aikoinaan ;O) Olen nähnyt kaikki perinteiset eli Catsit, Les Misit, Hairit ja muut. Lähinnä arvon että olisiko tuo Priscilla Aavikon kuningatar mistään kotoisin ;O)

Anne kirjoitti...

Priscillaa en oo vielä nähnyt, joten en osaa suoraan sanoa. Se on kuitenkin saanut aika OK arvosteluja; käsittääkseni ehdottomasti paremmasta päästä noita jukeboksimusikaaleja. Nyt sinne alkaa jo saada ihan kohtuuhintaisia lippuja (TKTS), joten itsekin harkitsen sen katsomista parin seuraava matkan aikana. Ei varmaan mikään hullumpi valinta, jos nuo peruskulmakivet on jo nähty.

Tuli samalla mieleen: toinen samantyyppinen kevyttä ja kivaa -ratkaisu on ehkä Legally Blonde, joka on ollut tämän kevään megamenestys. Yleisö tuntuu rakastavan ja kriitikotkin keskimäärin tykkäsivät. Siinä on Sheridan Smith ja Duncan James. Ja Lontoon ensimmäinen lippuarvonta á la Broadway - kuulemma suht' helppo voittaa. http://www.legallyblondethemusical.co.uk/tickets/ticketprices.php

Ei mulla juuri muuta, Priscillallakin on varmaan aivan hyvä mennä :)

Anonyymi kirjoitti...

toi Legally Blonde rupesi kiinnostamaan, onhan siinä Duncan ;O) Nyt tuli hankala paikka, mä pistän molemmat vakavaan harkintaan sillä kevyttä nyt tarvitaan ja molemmat näköjään on siihen sopivia...Tänx!!

Anne kirjoitti...

Itselläni on tuo Legally Blonde must see -listalla. Sattuneesta syystä ;) (Oikeasti ainakin 3/4 syystä on, että Sheridan Smith on hirmu hyvä. Mutta komea Duncan on tärkeä osa.)

Priscilla on mulla "vain" could see -listalla. Mutta ei sitä toisaalta IKINÄ tiedä, mistä itse tykkää, ennen kuin itse näkee.