1. tammikuuta 2010

Blogin tulevaisuudesta

Olen ajatellut jatkaa bloggaamista. Kyllä.

Olen kuitenkin ajatellut tehdä eräitä muutoksia.

Viime aikoina olen kommunikoinut sosiaalisessa mediassa lähinnä englanniksi. Olen päättänyt, että musikaaliblogistani tulee 100% englanninkielinen - tai paremminkin aloitan uuden englanninkielisen musikaaliblogin, koska minusta olisi höpsöä jos vanhat ja uudet tekstit olisivat samoissa kategorioissa sekaisin eri kielillä. Kategoriatkin on sitä paitsi suomeksi. Höpsis. Uusi puhdas blogipöytä tähän tarvitaan.

Myös päiväkirjablogia aion jatkaa. Olen ajatellut, että yhtenäisyyden vuoksi tämänkin jatkoksi aloittaisin uuden, pääasiasa englanninkielisen, mutta tämä päätös ei ole yhtä kiveen kirjoitettu, enkä sulje pois suomeksi kirjoittamista kun siltä tuntuu. Ensi alkuun luultavasti jatkan tätä tällaisenaan ja keskityn uudistamaan musikaaliblogia. Päiväkirjan uudistamisen aika koittaa jos on koittaakseen.

Muut blogit eivät jatka itsenäisinä. Niihin on muutenkin kertynyt vähän tekstiä viimeisen vuoden mittaan. Kirjoitan varmasti edelleen kirjoista, elokuvista ja TV-ohjelmista, mutta ko. tekstit mahtuvat päiväkirjan piiriin.

Ajattelin joka päivä pistää päälle 10 minuutin ajastimen ja kirjoittaa siinä ajassa päiväkirjaan mielestä päällimmäiset. Sillä tavalla tähän hommaan saadaan taas jotain rutiinia. Tätä kohtaa kirjoittaessani ajastimessa on 3 minuuttia jäljellä, ja teksti alkaa tuntua hyvän pituiselta. Ehdin äsken jo muokata alkupuolen kieliasuakin. Metodi tuntuu toimivan.

Näillä eväillä siis!

Pitäisi varmaan tauon aikaisia kuulumisiakin kertoa... huomenna?

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta, jos multa kysytään.
Tästä on hyvä jatkaa. :)

Anne kirjoitti...

Hyvä kuulla! Kiitos rohkaisusta :)

Anonyymi kirjoitti...

Eipä kestä :)
Haluatko hyviä bloggausaiheita?

Anne kirjoitti...

Totta kai! Onpa täällä hyvä palvelu! :D

Ilona kirjoitti...

Jatka toki, Anne! Me luetaan kyllä :)

Anne kirjoitti...

Onpa tosi mukavaa, että näin moni yhä seuraa tätä! :)))

Olli Sulopuisto kirjoitti...

Eipä silä passiivisuudella ole mitään väliä, jos seuraa blogia rss-lukijan kautta: nolla uutta tekstiä vie nolla määrää huomiota, joten ei se yleensä ärsytä niin paljon, että jaksaisi poistaa tilauksen.

Sanoisin minä.

Anne kirjoitti...

Voi ei, yritätkö masentaa? :P

No, olet varmaan oikeassa. Blogilistan tilauksistani minä napsin pois blogit, jotka eivät näytä päivittyvän enää ollenkaan, mutta RSS-syötteen kanssa on varmaan tosiaan eri juttu. Ellei kohdalle satu suursiivouspäivää.

Olli Sulopuisto kirjoitti...

Nyt kun tuli puheeksi (?), niin voisit kyllä listata 2000-luvun kovimmat leffamusikaalit.

Anne kirjoitti...

Joo! Hyvä aihe. Teen sen.

Sophia kirjoitti...

Ja mitenkäs olisi kaikkien aikojen leffamusikaalit, leffamusikaalitähdet jne.? Muutkin vastaavanlaiset listat olisi kiinnostavia luettavia.

Kyllä täällä kurkkimassa on käyty. Itse en jaksa mitään feedejä ja listoja kasata seurattavaksi; tosin suosikkeihin naksuttelen blogeja, ettei osoitteet unohdu. Seurailen blogeja lähinnä klikkailemalla tutut osoitteet läpi joskus monta kertaa viikossakin - varmaan aika vaivalloista monen mielestä. :D

Anne kirjoitti...

Lisää hyviä aiheita! Pidetään mielessä, pidetään mielessä :)

Ja onnistuuhan blogien seuraaminen noinkin - ihan mikä itselle parhaiten toimii!