10. marraskuuta 2008

Maailman turhin ihmetyksen aihe...

...mutta ihmettelenpä nyt kumminkin. Jäin äsken kauhusta lamaantuneena tuijottamaan YLEltä tullutta Mariah Careyn konserttia.

Miksi ihmeessä joku, jonka ei tarvitsisi myydä seksillä (=laulaa näköjään edelleen upeasti, ääniala kaiketi yhä maailman laajin mitattu), käyttäytyy ihan kuin hänen tarvitsisi? Luulisi, että lavalla elopainoon nähden liian niukoissa pikkupikkubikineissä ketkumiseen ja noloon yliseksuaaliseen poseeraamiseen turvautuisi vain joku, jolla on... sanotaanko... yhtä paljon talenttia kuin Johanna Tukiaisella?

Surullisinta on, ettei Mariah ole edes hyvä ketkumaan. Tanssi ei kulje, keho ei ole mitään Beyoncéta nähnytkään, hyvä kun koroilla pystyssä pysyy. Lamaannuin ruudun ääressä myötähäpeästä.

Yhtälö ei mahdu aivooni. Miksei se vaan laula, kun oikeesti osaa? Jonkun Madonnan nyt pitääkin turvautua seksiin ja show-elkeisiin, mutta tässä on se vissi ero, että toinen M:llä alkava on aidosti lahjakas laulaja ja toinen ei. (Ja se toinen on lahjakas myymään seksillä.)

Kuvitteleeko Mariah oikeasti, ettei kukaan osta levyjä, jos hän ei ketkuta tarpeeksi? (Pienimmänkin riskin tästä torjuisi se, ettei tekisi paskaa musaa.) Onko hänellä surullinen alemmuuskompleksi? Vai haluaako hän tosiaan ketkuttaa nolosti? Onko hän ekshibitionisti? Vai kaikki mainitut vaihtoehdot?

Aargh, aivot tilttaa.

2 kommenttia:

Sophia kirjoitti...

Olen miettinyt tätä samaa - turha aihe kyllä, mutta noin suhteutettuna ihan oikeasti ajatuksia herättävä, koska kyllähän tässä Mariahin tapauksessa näkyy koko MTV-vetoisen musiikkiteollisuuden tila... Suorastaan harmittaa Mariahin puolesta, että monet eivät edes muista sitä alkuaikojen tyylikkäämpää laulajaa, vaan pitävät häntä jonkinlaisena tärähtäneenä hepsankeikkana. Laulutaito jää nykyisin ikävästi pinnallisen maineen varjoon, mutta ilmeisesti hän haluaa itse olla tuollainen... :/

Anne kirjoitti...

Niinpä.

Ilmeisesti Mariah kerta kaikkiaan on vähän tärähtänyt ja haluaa oikeasti olla tuollainen. Se on käsittämätöntä. Olen niin varma siitä, että hänen olisi mahdollista olla myös juhlittu ja monipuolinen laulajatar, joka saisi ammatillista kunnioitusta ja kutsuttaisiin esiintymään ties mihin fiineihin gaaloihin. (Oopperalaulajattaren tytär on hän, muistan lukeneeni.)

Mutta eihän sellaisiin voi kutsua ihmistä, joka tulee paikalle glitterbikineissä ja vikisee pari nuottia johonkin rap-musiikin väliin.

Moni haastattelija on nimennyt Mariahin vaikeaksi haastateltavaksi (viimeksi joku Friday Night Livessä, mikäli muisti ei petä). Ilmeisesti sen vuoksi, ettei järki paljon päätä pakota.

Toivonpa sitten ainakin, että hän on onnellinen noin. Jos ei ole, tämä on kamalaa.