7. syyskuuta 2008

Saanko mainita yhden turhan nillitysasian?

Näyttää siltä, että vuoden -85 jälkeen syntyneet eivät lainkaan muista tai tunne meilläkin esitettyä 60-luvun klassista agenttikomediaa Get Smart/ Salainen agentti 86.

Jopa oma pikkusiskoni luuli uutta Get Smart -elokuvaa joksikin täysin satunnaiseksi rymistelyksi. Vaikka nimikin on sama! Apua, älkää, ei. (Seuraavaksi kuusituhatta vuoden -85 jälkeen syntynyttä teiniä haukkuu minut yleistämisestä. JA siitä, että sanoin juuri 23-vuotiaita teineiksi. Jee.)

Haluaisin tässä ihan lyhyesti tuoda asiaan selvyyttä. Get Smart ei VOI olla (A) mikään satunnainen rymistely (tai ainakin se yrittää olla jotain muuta), (B) kopio mistään menneiden vuosikymmenten agenttikomediasta. Sen juuret ovat tukevasti vuodessa 1965! Ne muut agenttikomediat ovat kopioita alkuperäisestä Get Smartista, jos jotain.

Kenkäpuhelin? Oletteko koskaan kuulleet siitä? Se on tästä. Lapsuudessani 80-luvulla se oli todella hauska juttu - kännyköitä ei ollut vielä keksitty! Entä alkumusiikki, jossa on paljon ovia ja agentti katoaa puhelinkoppiin? (Itse asiassa uudelleen katsottuna se ei ollut kovin kummoinen, mutta lapsena se viehätti minua selittämättömästi. Jännitin vissiin, ehtiikö setä niistä ovista.)

En nyt sano mitään uuden elokuvan laadusta. En ole sitä itsekään nähnyt. Mutta perustiedot kohdalleen, vai mitä?


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

umm... ei kyllä kilistä mitään kelloja tällaisella -81 syntyneelläkään... :o Toisaalta minä en olekaan mikään mallitapaus siitä, mitä ikäiseni _yleisesti ottaen_ ovat seuranneet.

Anne kirjoitti...

Hehe, tai sitten minä en tässä tapauksessa ole..? En mä itse asiassa tiedä, miten yleistä tuota sarjaa oli katsoa. Mutta kyllä se telkkarista tuli ihan niiltä kahdelta silloiselta kanavalta, ja me Einin kanssa kovasti tykättiin.

Ja ilmeisesti tekijät ja meidän päänkin ostajat olettavat, että joku sarjan muistaa, kun lämmittelyleffa on kerta tehty ja Suomeen asti tuotu?

Ilona kirjoitti...

Minä muistan! Veljen kanssa tuli katottua ihan ahkerasti pienenä, mutta leffasta en tiennykään. Vois ehkä kattoa sit DVD:ltä lapsuuden muistojen kunniaksi :)

Anne kirjoitti...

No hyvä, että joku muistaa.

Mutta hehee, jotain uutta näköjään jokaiselle. :)

Ilona kirjoitti...

Pakko muuten kommentoida vielä toiste, kun mieleen pulpahti tämä juttu. Mun sisko muutti pois kotoa muistaakseni vuonna -95 ja sai kännykän, mikä oli sillon vielä harvinaisuus. Kerran hän yritti soittaa kotiin metrossa istuessaan ja vastapäätä istunut dena otti mielenosoituksellisesti kengän jalastaan ja alkoi puhua siihen... Se oli varmaan kattonut Get Smartia!

Anne kirjoitti...

Hahaa! Epäilemättä oli. :D

Kenkäpuhelin kilisti kelloja siskollanikin, muttei tiennyt, että ajatus on peräisin jostain tietystä sarjasta.