31. heinäkuuta 2008

Semmoinen oli Perugian kuukausi.

Asunnossa oli netti, mutta päätin silti pitää kuukauden blogiloman. 1. elokuuta lähtien olen jälleen Suomessa, ja normaali kirjoitustahti palautunee. Kuolemanväsyneenä Fiumicinon kentällä klo 00.20 on loistava aika aloittaa kirjoittelu - lauseista ei varmaan puutu kuin muutama jäsen kustakin.

Italiassa...

...oli vähemmän kuuma kuin elokuussa 2004. Huomattavasti vähemmän kuuma. Välillä jopa kylmä. Ei onneksi kuitenkaan läheskään yhtä kylmä kuin Suomessa samaan aikaan, kuulemma. :)

...opin tosi pajon lisää kieltä. Viime kielikurssilla 2004 opin puhumaan italiaa onnistuneesti käytännön tilanteissa ja ilmaisemaan itseäni miten kuten. Nyt opin oikeasti käymään keskusteluja aiheesta kuin aiheesta. Ryhmämme kommunikoi pelkästään italiaksi, englantia ei tarvittu. Puhuin monta ravintolailtaa ym. pelkkää italiaa. Viime kerralla olin keskitason ryhmässä, nyt edistyneessä.

...tutustuin esimerkiksi suomalaiseen kääntäjäkollegaan, unkarilaiseen sellistityttöön, armenialaiseen tyttöön, pariin meksikolaiseen pappiopiskelijaan, tanskalaiseen bodariin ja saksalaiseen farmaseuttiin. Jos AITO kansainvälisyys kiinnostaa, Universita per gli Stranieri on aivan mahtava paikka. Missään en ole tavannut noin kirjavaa ihmisjoukkoa.

...söin niin paljon gelatoa ja pizzaa, että onnistuin kyllästämään itseni ainakin seuraavan vuoden tarpeiksi. Molemmat ovat siellä vaan niin hyviä.

...rakastan edelleen ulkoilmaelokuvateattereita. Cinema sotto le stelle.

...onnistuin yhdistämään työn, huvin ja opiskelun. Tein noin 12 tuntia töitä joka viikko ja tienasin bruttona pyöreät kaksi tonnia. Olen tyytyväinen saavutukseeni. Se tarkoitti korkeintaan sitä, etten viettänyt niin montaa myöhäisiltaa ja aamuyötä piazzalla kuin vaikkapa sisareni. Mutta enpä tiedä, olisinko muutenkaan viettänyt.

7 kommenttia:

Minni Kuisma kirjoitti...

Kuulostaa kieltämättä onnistuneelta reissulta. Hauskaa oli tuo uusien tuttavuuksien kuvailu. Helmiä ehkä ne meksikolaispapit ja se bodari.

Ja aika kieltämättä ansioitunutta tehdä edes jonkun verran töitä. Vaikka netto ei olisikaan noin iso, niin onhan se aina vähennystä sen kuukauden kuluista. Jää myöhemmäksi paljon vähemmän kirittävää.

Ja lopuksi Tervetuloa Suomeen!

nowkku kirjoitti...

Heipsanssaa. Mun on pitänyt kysellä että oletkos sitä Jesus Christ Superstaria menossa katsomaan Bastioniin, ja jos, niin koska? Meillä on liput varattu muistaakseni ensi-iltaan.

Olishan se hauska törmäillä pitkästä aikaa :)

Anne kirjoitti...

Kiitos tervetulotoivotuksista :)

Joo, uusia tuttavuuksia oli ihan oikeasti laidasta laitaan, ja sellaisia kansalaisuuksia, joita harvemmin muualla tapaa: vaikkapa Itä-Euroopasta ja Lähi-Idästä. Viime kerralla ryhmässä oli mm. Korealainen nunna (tosi kiva täti)... :D

Olin tosiaan aivan tyytyväinen työtahtiini. Bruttona tuli rahaa vain noin tonni vähemmän kuin yleensä.

Norkku, munkin on pitänyt kysellä sulta samasta asiasta. En tajua, miten tässä nykyisessä kiireisessä elämässä tuollaiset jutut jääkin roikkumaan... Ensi-ilta on viikolla vai mitä? Me ollaan menossa (Marjukan ja Riston kanssa) perjantaina, koska Treelta on vähän vaikea lähteä arkena. Eli ei vissiin olla samassa? Nyyh, nyyh. Miksei tullut tätäkin sovittua kunnolla? *potkaisee itseään*

Oliskohan mahdollista silti jotenkin törmäillä..?

nowkku kirjoitti...

Taitaa olla tiistaina se ensi-ilta. Olisko ollu joku 26.päivä? Voidaan toki törmäillä muutenkin, täällähän minä Anjalankoskella asun edelleen :)

Viikolla on nyt mullakin (vaihteeksi) touhua ja tohinaa, mutta jos joskus viikonloppuna satut olemaan Kotkan suunnalla niin vois vaikka käydä kahveella. Kotkassa tulee kuitenkin paljon käytyä.

Anne kirjoitti...

Sainpa vihdoin lisättyä blogilistalle sun blogisi. Nyt tulee seurattua sitä tiiviimmin. Olen tosi huono lukemaan blogeja, jotka ei ole siellä. Sieltähän tuo tieto ajankohdasta olis löytynytkin. :)

Mie käyn vanhempien luona osapuilleen parin kk:n välein, mutta ongelma on nykyään vähän se, että ne asuu enemmän mökillä kuin kaupungissa --> itse Kotkassa tulee vietettyä yhä vähemmän aikaa. Näillä näkymin en tiiä seuraavaa kertaani Kotkansaarella, mutta lupaan ilmoitella!

Olis kiva mennä kahville ja vaikka jutella tuosta musikaalielämyksestä :)

Anne kirjoitti...

(Siis olihan se blogi jo blogilistalla, mutta omalle suosikkilistalleni. Niinku.)

nowkku kirjoitti...

Jepulis, ilmoittelehan vaan :) Eiköhän sitä kahvitreffit saada aikaan ^^