9. marraskuuta 2007

Oi voi, tahti rikkoutui heti.

Olin eilen koneella, mutta jämähdin etsimään lentoja Meksikoon ja New Yorkiin. Siinä se ilta hurahtikin.

Mutta nyt päivitän taas. Ja huomenna. Ja ylihuomenna. Huomaan jo keksiväni enemmän kirjoitettavaa. Kirjoittaminen aktivoi kirjoittamaan.

Meksikon matka on nyt varattu!!! Jee! Lähden keskiviikkona 26. maaliskuuta ja saavun perille Jalapaan iltapäivällä 27. maaliskuuta. Hengailen Daisyn luona neljä ja puoli päivää. (Hänellä on sen verran kiireinen aikataulu töineen kaikkineen, että vierailun suositeltava pituus oli kuulemma vain pitkä viikonloppu. Se on ihan ok, koska nyt ehdin hyvin kaksi kohdetta ilman, että lomasta tulee ylipitkä.) Tiistaina 1.4. lennän New Yorkiin. Siellä hengailen ihan omineni lauantaihin 5.4. asti, ja Suomeen saavun sunnuntaiaamuna 6.4.

Ei ku New Yorkin hostellia varaamaan... Vautsi. Jee.

Sain matkan muuten ihan käsittämättömän halvalla. Lennot HEL-JFK-HEL menopaluu 329€ + JFK-MEX-JFK 270€. Yhteensä alle 600€! Olin varautunut maksamaan ainakin 800, ehkä jopa tonnin. Tällä hinnalla on varaa jo tuhlatakin matkalla. (Teatteriin... :D)


Olemme myös suunnitelleet uutta vuotta innokkaasti. Tein Einille listan Lontoon musikaaleista kuvauksineen ja hintajärjestyksineen, minkä jälkeen hän pisti ne mieluisuusjärjestykseen. Nyt meillä on valmis lista, joka kourassa mennä puolen hinnan kojulle. Einin ykkösvaihtoehto, Cabaret, tosin varattiin jo netistä, koska matkamme ajankohdaksi sattui olemaan tarjolla lippuja himpun verran alle puolen hinnan. En itsekään ole nähnyt teosta, joten ihan hyvä homma.

Vielä pitää selvitellä aukioloaikoja ja muita käytännön juttuja. Uudenvuoden aikaan kun varmasti on poikkeusjärjestelyjä vähän siellä sun täällä. Voi hitsi, kun mie tykkään suunnitella :)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi voi, minäkin tahdon Nyciin! Chorus Line menisi siellä (vaikka netin perusteella "pääosan" Cassien esittäjä on huono)... :)

Anne kirjoitti...

No, 329 euroa vaan kasaan ja lentolippuja varaamaan :) Ja vähän lisää majoitukseen ja teatterilippuihin... Mutta ei tuo monen vuoden säästämistä vaadi. Yllättävän halpaa. Maailma on pieni! Sinne vain!

En ole A Chorus Linea vielä ikinä nähnyt, joten se on ihan pätevä vaihtoehto. Yritän varmasti painottaa niitä esityksiä, joita ei pyöri West Endissä. Niihin tuo ainakin kuuluu.

Broadway onneksi ("onneksi") vaihtaa pääosan esittäjiä kuin sukkia. West Endissä tähdet pysyvät show'ssa yleensä vähintään vuoden, usein vuosia, kun taas Broadwaylla täyden vuoden sopimukset tuntuvat olevan harvinaisia. Saati sitten vuosien. Eli ehkä siellä on keväällä jo ihan eri tyypit.

Anonyymi kirjoitti...

Mene ihmeessä katsomaan Chorus Line, kun sehän on tavallaan kaikkien musikaalien äiti, koska kertoo juuri musikaali/show-tanssijoiden työnhausta jne. Tulipas arkisesti ilmaistua juoni. :) Kai itselläkin on nyt New York ykkösenä matkakohdelistalla, kunhan löytyisi sopiva sauma lomailla, joten ehkäpä pääsen Chorus Linen näkemään.

Olisi muuten kiehtovaa lukea postauksia musikaalien taustoista ja musikaalisivustoista, kun tunnut tietävän kaikkea soppareista ym. Tai kyllähän tuo kaikki tieto on netissä saatavana, mutta laiska olen etsimään. Silloin kun oma musikaali-innostukseni oli suurimmillaan ei ollut vielä nettiä, joten kaiken tiedon saaminen oli pääasiassa TV:n musikaalidokumenttien ja harvojen lehtijuttujen varassa.

Anne kirjoitti...

Hehe, aika uusi tuo on kaikien musikaalien äidiksi - mutta menköön :)

Juu, ei tosiaan ole mitään estettä sille, että menisin, jos siihen keväällä saa lippuja puolen hinnan kojusta. Tai tarjouslippuja sitä ennen. Pitääkin nyt panostaa New Yorkin tarjonnan ja lippujen ostotapojen kartoittamiseen. Olen oppinut siitä aika paljon tuon West Endin sivussa, mutta kaikkia kätevimpiä mestoja en ehkä tiedä. (West Endiin voisin melkein vannoa tietäväni. Olenko vielä kirjoittanut niistä kollektiivista tekstiä? En vissiin. On pitänyt tuhat kertaa.)

Täytyy muistaa tuo aihetoive. Harmi kyllä suurin osa tiedoistani on mutu-tuntumalla haalittua pirstaleinformaatiota... Esimerkiksi tuo asia sopimuksista. Olen varmaan poiminut sen jostain foorumeilta, ja useammin kuin kerran, koska mielikuva on melko vahva.

Mutta tiedän minä aika monta infomestaa. Pitää jakaa niitä kansalaisille. (Ehkä ennemmin tuolla toisella puolella, mutta sama asia.)

Musikaalien taustoista ja syntyprosessista opin onneksi myös koko ajan lisää, kun luen niistä graduani varten! Se on kivaa, niin kivaa.

Anonyymi kirjoitti...

No, ei ehkä iän puolesta äiti tai historiallisesti, mutta juoneltaan... :) Ja ehkä se äiti ei ole oikea ilmaisu. Mutta ACL on jotenkin todella "Broadway". Jos aikamatkailu olisi mahdollista, haluaisin kyllä nähdä alkuperäisen version, kun tarinathan oli alkuperäisten tanssijoiden omia tarinoita. Onneksi Youtubesta löytyy muutamia pätkiä.

Anne kirjoitti...

Ahaa, täytyykin muistaa tsekata niitä seuraavalla Youtube-kierroksella!

On totta, että Broadwaylla tahtoisi nähdä klassisia Broadway-teoksia, kun kerran on siellä eikä West Endissä. Rent on matkasuunnitelmissani se ykkönen. Sen olen jonkin aikaa kovasti tahtonut nähdä livenä, ja se on PAKKO nähdä juuri Broadwaylla.