13. lokakuuta 2007

Onpa täällä hiljaista. Mutta lumi tulee.

En ole kirjoittanut edes päivän sanoja, kun on ollut hitsin helppoja käännöksiä, joista ei ole oppinut mitään kummallista ja uutta.

Odottelen lunta. Ihan kohta tulee se aamu, jona heräämme valkoiseen maailmaan. Se on vuoden paras päivä heti jouluaaton jälkeen. (Kolmantena tulee kevään ensimmäinen päivä.)

Ainakin toivottavasti se aamu tulee pian. Voivathan säät muuttua. Mutta ilmassa on viime aikoina ollut ihan sellainen tuntu.

Tampereen jouluvalotkin sytytetään ihan kohta (ne ei ole pelkät jouluvalot, vaan valoviikot... joo joo). Kohtahan tässä saa alkaa odottaa joulua! Harmi vain, etten ole tänä vuonna menossa Britteihin ennen kuin uudeksivuodeksi. Pelkään, että joulumielestä taas jotain puuttumaan ilman sitä hössötystä. Mutta onneksi pääsen nauttimaan Lontoon joulutunnelmista sitten joulun jälkeen. Se voi toisaalta jatkaa joulua ihanasti aatonkin yli.


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hui, ei vielä lunta (vaikka johan eilen aamulla oli)! Tampereella lumi on hyväksyttävää vasta marraskuussa. Haluan nauttia vielä syysfiiliksestä. Saisi tulla kunnollinen lumi, mutta kun ei Tampereen lumipeitettä voi verratakaan pohjoisen tasaisen lumisiin katuihin, joilla on helppo kävellä. Siinä mielessä voisi olla täysin lumetonta koko talvi... :)

Mutta valoviikot on kivat ja jouluhössötys. Sellainen elokuvamainen brittijoulu olisi aika unelma.

Anne kirjoitti...

Ensilumihan se vain olisi. Sulaisi kuitenkin pois, eikä pysyvä lumi tulisi vielä aikoihin. Ehtii sitä syksyä fiilistellä sen jälkeenkin :)

Mutta lumeton talvi, huh! Lumi on lempielementtini ja talvi lempivuodenaikani. Mieluummin ottaisin vuoden kokonaan ilman syksyä. Lumi syyskuun ekasta päivästä huhtikuun ekaan (jolloin se katoaisi kuin taikaiskusta, ilman loskaa). Se olisi oikeastaan aika ihanaa. Mutta kivempi olisi kunnon lumi tälleen lokakuun puolivälistä, saa sitä syksyä se hetki olla.

Minulle tämä Tampereen lumi on kunnon lumipeite, varsinainen talven ihmemaa. Olenhan kotoisin Kotkasta :) Mutta on minusta se kotkan parin sentin lumikin sata kertaa parempi kuin lumettomuus. Lumetonta talvea en ottaisi mistään hinnasta!

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen kotoisin pohjoisesta, todella pohjoisesta. Ensimmäistä kertaa koin kaamosväsymystä etelään muutettuani, kun täältä puuttuu ne hanget, korkeat nietokset.. :) Siinä mielessä lumi on kivaa, että se tuo valoa. Nyt on vain mustaa, kosteutta kiiltävää asfalttia. Mutta vuosien saatossa olen tottunut tähän ja nautin kuivilla kaduilla kulkemisesta. Tosiaan loska ja samoin käsittämätön katujen liukkaus tympäisee etelän lumi"peitteessä". Ei lumisessa talvessa muuten mitään vikaa ole.

Anne kirjoitti...

Olen samaa mieltä, lumen tärkein funktio on juuri valon luominen. Tämän huomasi erittäin selvästi Skotlannissa. Siellä on lähestulkoon yhtä pimeää kuin Etelä-Suomessa, eikä mitään toivoa oikeasta lumesta. Oli ahdistavaa.

En ole tajunnut surra katujen liukkautta, kun en paremmasta tiedä :) Ei se kyllä Skotlannissa lohduttanut, että pystyi kävelemään liukastelematta... Mutta kun nyt sanoit, muistan panneeni merkille, että kun sitä lunta pari kertaa tuli puoleksi päiväksi, ihmiset eivät osanneet kävellä oikein! Horjahtelivat koko ajan. Liukkaalla kadullahan pitää lyhentää askelta ja jotenkin jakaa paino ihan eri tavalla. Suomalaiselta se käy automaattisesti. Tai ainakin meiltä etelässä kasvaneilta :D

Anonyymi kirjoitti...

Ei Etelä-Suomessakaan liukasta olisi, jos osattaisiin aurata oikein, mutta kun aurataan lumi ihan asfaltinrajaan, seurauksena on liukkaita kohtia ja jäätä, koska lämpötila vaihtelee pakkasesta suojaan. Kyllä pohjoisen väki jopa juoksee liukkaallakin :D, mutta tympäisee, kun oikealla tavalla auraaminen vähentäisin liukkautta huomattavasti. Tämä auraaminen on mun mielijankutusaihe... :D

Mutta toisaalta ei täällä aina riitä sitä lunta oikealla tavalla aurattavaksi eli pitäisi varmaan suosiolla paeta pohjoiseen pahimmaksi kelirikkoajaksi. :)

Anne kirjoitti...

En tiedä auraamisesta yhtään mitään enkä ole käynyt pohjoisessa vertaamassa katujen pinnan pitävyyttä, joten en osaa kommentoida :) Näin se sitten varmaan on. Pohjoiseen palaaminen lienee paras ratkaisu, jos liikaa ahdistaa ;)