24. heinäkuuta 2007

Ruututyöläisen silmistä ja ripsipermanentista.

Ajattelin yhdistää kaksi asiaa harhaanjohtavan otsikon alle.

(1)
Olen muutaman kuukauden ollut huolissani silmistäni. Ruudun tuijottaminen päivästä toiseen ei ole terveellistä: minusta on alkanut tuntua, etten näe niin kauas kuin ennen. Ja silmissä sumenee toisinaan, kun yritän katsoa lähelle.

En pelkää tarvitsevani laseja. En lähellekään, vielä aikoihin. Näköni lähtötaso oli erityisen hyvä. Mutta tuntuu, etten enää näe yhtä erityisen kauas kuin ennen. Pariisissa Marjukka näki metron aikataulut kauempaa. Ja jos kehitys jatkuu...

Lontoossa otin askeleita asian korjaamiseksi. Olin Bootsin apteekkiosastolla flunssalääkkeitä hakeakseni, ja samalla katsoin silmäosastoa. Ostin hoitavia silmätippoja ja erityisesti näköä ajatellen suunniteltua multivitamiinia.

On auttanut! Varsinkin silmien sumeneminen on poistunut. Luulen, että se johtuu tipoista. Luulen, etten muista räpytellä tarpeeksi usein. Varsinkaan työskennellessäni, ja ehkä en muutenkaan. Joskus illalla silmät ovatkin olleet niin kuivat, että niihin sattuu kasvoja pestessä. Kun pistää kosteuttavia tippoja pari kertaa päivässä, kaikki sellainen katoaa.

Vitamiinien tehosta en tiedä, mutta tuskinpa niistä haittaakaan on. En paluuni jälkeen ole yrittänyt tiirailla erityisen pieniä kirjaimia erityisen kaukaa. Pitäisi ehkä tehdä ihan virallinen näkötesti joku kerta.


(2) Kauneusosuus: kokemuksia ripsipermanentista. Otin sellaisen kesäkuussa. Siitä on pian kaksi kuukautta, ja se alkaa olla elinkaarensa päässä. Ripset kartuvat enää ihan vähän, valtaosa on taas suoria. (Eli permanentatut ovat kuolleet ja tippuneet pois, tilalle kasvanut suoria.) Tuntuu kuitenkin, että ripset ovat kasvaneet pidemmiksi ja terveemmiksi, kun niitä ei joka päivä puristella kihartimilla. Niitä tuntuu irtoavan vähemmän, joten seuraava permanentti voisi kestää kauemmin?

Aion ottaa uuden permanentin. Minulta on säästynyt joka aamu ainakin viisi minuuttia, kun yksi kerros ripsiväriä on riitänyt tekemään ripsistä kauniit räpsyt. Kuten sanottu, mekaanisen kihartamisen poistuminen on myös edistänyt räpsyttimien terveyttä. Huonoja puolia en ole huomannut (paitsi tietenkin sen, että vähän pitää maksaa ja laitossa menee puolisen tuntia). Suosittelisin varsinkin niille, jotka säännöllisesti itse kihartavat ripsiään.

Ei kommentteja: