15. heinäkuuta 2007

Päivä 11, Lontoo

Kirjoitettu 13.07.2007:

Lontoosta on huomattavasti vähemmän raportoitavaa kuin Pariisista! Suurin osa asioistani koskee musikaaleja. Mutta kai tässä jotain...

Yö oli kuumeinen. Ensin palelin, sitten kuume saavutti huippunsa ja kieriskelin hikisenä lakanoissa. Nenä oli niin tukossa, etten meinannut saada henkeä ja heräilin tukehtumisen tunteeseen muutaman hetken välein. Aamuyöstä tuli vähän parempi olo. Viideltä otin Buranan, jotta herätessä olisin tolkuissani (tai jos en, tietäisin olevani erittäin sairas).

Burana auttoi. Jaksoin nousta suihkuun ja aamiaiselle ilman suuria tuskia. Olo oli koko päivän hieman zombiemainen, mutta imeskelin Strepsilsiä ja niistin paljon enkä tuntenut oloani liian sairaaksi olemaan jalkeilla. Lähdin siis aamiaisen jälkeen kaupungille. Menin Leicester Squarelle, minnepä muuallekaan. Minulle oli epäselvää, olisiko oloni illalla parempi vai huonompi ja tahtoisinko mahdollisesti katsoa tänään kaksikin esitystä, joten ostin lipun jo The Lord of the Ringsin matineaan klo 14.

Ennen esitystä vaeltelin Covent Gardenissa. Theatre Royal on ihan sen vieressä. Täytyy sanoa, että kyseinen paikka olisi nykyisin (musikaalien jälkeen, duh) Lontoon vierailuvinkkini numero kaksi. Entinen kukkatori (siellä se My Fair Ladyn Eliza niitä kukkiaan myy) on nykyään täynnä pieniä putiikkeja, ravintoloita ja torikojuja. Joulun alla siellä on elämää ihanampaa, mutta kyllä tämä kesätunnelmakin toimii. Sisäpihalla ja rakennuksen eri sivuilla esiintyy tosi taitavia katumuusikoita ynnä muita esiintyjiä. Varsinkin sisäpihalla voi kuulla mahtavaa ooppera- (tai musikaali-) laulua ja soittoa. Tänään lauloi ensin sopraano, sitten soitti jousisekstetti ja lopuksi lauloi tenori. Esiintyjät ovat loistavia ja esiintyvät kolikkopalkalla ilman vahvistinjärjestelmiä. Osa myy cd-levyjään samalla. On ihana nojailla kaiteeseen ja kuunnella.

Esitys oli todella iloinen yllätys, lisää toisaalla kunhan ehdin. Teatterin jälkeen klo 17 oloni ei ollut hullumpi, joten menin takaisin lippukojulle ja ostin liput vielä Kismetiin. (Se on 50-luvun operetti/musikaali. En odottanut mitään hienoa, mutta pääroolissa on Michael Ball, joten oli pakko!) Välillä käväisin hotellilla, sitten puoli kasiksi takaisin teatteriin. Siitäkin esityksestä myöhemmin toisaalla. Ja - siinähän se päivä menikin. Olo oli nukkumaan mennessä paljon parempi kuin eilen.

Ei kommentteja: