1. heinäkuuta 2007

Hankkikaa päteviä juontajia!

Huomio kulttuurieroista:

Katson telkkarista Dianan muistokonserttia. On tosi ärsyttävää, ettei nuo juontajat tunne brittikulttuuria. Päivittelevät aivan huuli pyöreänä, että (a) vieläkö Take That muka laulaa, (b) voiko ne muka olla niin suosittuja, että tuo stadion hurraa niille täysillä.

Tiedoksi kaikille, että Take Thatin comeback oli viime vuoden isoimpia juttuja Britannian populaarikulttuurissa. Myivät loppuun stadionkiertueen, olivat joka lehden kannessa, voittivat seksikkäin mies -äänestykset lehdissä, hakivat kotiin Brit Awardsit (ja eka kertaa vuosiin Robbie Williams jäi ilman. Niin ne vaakakupit nousee ja laskee). Take That on tällä hetkellä kenties enemmän in kuin koskaan. Vanhat fanit ovat jäljellä (ja ostovoimaisempia kuin aikoinaan), ja uusi sukupolvi faneja on ehtinyt syntyä. Tällä hetkellä TT on briteissä taas suurempi kuin Robbie Williams. Kuka olisi uskonut?

Nykyään ei ole noloa myöntää olleensa TT-fani 10 vuotta sitten. Kaikkea muuta! Joten kerron sen tässäkin ylpeänä kaikille. Ja sen, että mua alkoi aivan hengästyttää, kun äsken katselin esitystä. Ihan vanhojen aikojen muistoksi.

Oli muuten tosi hauskaa, kun prinssi William heilui ja lauloi mukana ja yritti saada mukaan myös Harrya, joka näytti haluavan vajota maan alle. Kävi selväksi, että Harry ei tykkää poikabändeistä.

Kyllä ne juontajat vissiin esityksen aikana tajusi, että totta tuo suosio on.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on muuten usein aika käsittämätöntä, että Suomessa populaarikulttuurin parissa esim. just juontajina työskentelevät eivät tiedä mitään maailman ja Euroopan pop-trendeistä. Erityisesti jenkkikulttuurin jyrätessä brittikulttuuri jää Suomessa näkymättömiin. Vaikka mun mielestä ne mielenkiintoisimmat pop-ilmiöt ym. tulee juuri Briteistä.

Anne kirjoitti...

Niinpä. Ei kukaan tietenkään voi kaikkea tietää, mutta... no, tuo kyseinen oli oikeesti ISO juttu. Siitä tietäisi, jos olisi seurannut mitään brittimediaa populaarikulttuurin puolella. Tai edes Brit Awardseja.

Iso syy on varmasti juuri se, että jenkkikulttuuri hallitsee. Oikeassa olet.

No, mutta ei saa olla liian tyly. Kaikillahan meillä on jonkun muun mielestä käsittämättömiä aukkoja tiedoissamme. Harmistuin vain.