20. toukokuuta 2007

Yksi omituinen kissa.

Kaverini Ulla ja Manu olivat käymässä Tampereella ja yöpyivät luonani kissansa kanssa. Lähtivät juuri äsken. Uskalsin päästää kissan tänne pahasta allergiastani huolimatta oudon jutun vuoksi: kyseisestä kissasta ei tule minulle allergiaa.

Kaikissa muissa kissatalouksissa viimeisen vuoden sisällä minua on alkanut yskittää melkein heti. Allergialääke tietenkin auttaa (yksi lääke kuutisen tuntia), mutta jos en ota sellaista, puolen tunnin sisällä keuhkoni ovat kuin tulessa enkä voi vetää syvään henkeä. Mutta tuosta kissasta ei ole tullut oireita, kun olen vieraillut sen kotona. Viime aikoina en ole ottanut edes allergialääkettä sinne mennessäni. Nytkään en ottanut lääkettä, vaikka kissa oli kotonani vuorokauden. Eikä tuntunut mitään sen kummempaa kuin että aamulla heräsin nenä hiukan tukossa. Sekään ei välttämättä liittynyt kissaan, on ollut pientä kevätnuhaa.

Miten tällainen on mahdollista? Onko toisilla kissoilla erilainen hilse? Kyseessä ei ole rotukissa, mutta muista kohtaamistani se eroaa siinä, että sillä on (puoli)pitkä karva. Ehkä pitkät karvat ei pääse niin syvälle keuhkoihin... Heh. Joo, tiedän, että allergian aiheuttaa hilse, eivät karvat.

Olin juuri ehtinyt hyväksyä tosiasiana sen, etten koskaan voi ottaa kissaa. Ihan epäreilua maailmalta antaa minulle toivoa! Mistä ihmeestä voisin kissaa ottaessani etukäteen tietää, onko juuri se poikkeuskissa? Pitäis sopia jostain viikon koeajasta... Äh. No, en ole tällä hetkellä ottamassa lemmikkiä kuitenkaan. Jos ei malttaisi pysyä kotimaassa, on huono ajatus sitoa itseään. Mutta outoa on.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Anne!

Löysin blogisi hetki sitten ja pikaisella selailulla selvisi, että teet työksesi juuri sitä mihin itse olen unelmissani tähtäämässä - tunne siitä, että tekstittäminen on Mun Juttu, vain vahvistuu tässä gradua aiheesta vääntäessä. Olisinkin kiinnostunut kuulemaan, millaista reittiä olet alalle päässyt - teet tekstityksiä ilmeisesti toiminimen kautta? Mitenkäs noiden tarvittavien kontaktien luonti onnistui, otettiinko sut friikkulistoille hakemuksen/suhteiden/käännöskokeen kautta? Töitä ilmeisesti on riittänyt? :)

Mielelläni kuulisin lisää, vaikka ihan sähköpostilla.. :) salainen.posti at hotmail.com

Anne kirjoitti...

Jos tekisin kokonaan kääntämiseen keskittyvän blogin, olisin varmaan tosi suosittu. Heh. Tuntuu, että tämä kiinnostaa ihmisiä :)

Onneksi myös kerron työstäni mielelläni. Voin tehdä noihin kysymyksiin vastaavan kirjoituksen myöhemmin tänään (tai viimeistään huomenna, ettei mennä lupaamaan liikoja). Ja lähettää sen myös tuohon sähköpostiin. Ensin pitää - mitäpä muutakaan kuin kääntää.