26. huhtikuuta 2007

Siis voi helskutti.

Miun tietsikka hajosi.

Ei se uusi kannettava, vaan vuoden ja 10 kuukautta vanha pöytäkone. Se ei varoitellut mitään. Olin onnellisena puuhaamassa niitä näitä, kun äkkiä ruutu välähti siniseksi ja kone sammutti itsensä. Sitten se ei enää suostunut menemään päälle. Eilen illalla. Eikä tänäänkään.

Tai menee se sen verran, että alkaa ladata Windowsia. Mutta sisälle se ei ehdi, ennen kuin tulee uusi sininen ruutu ja homma alkaa alusta. Se raukka on siis ikuisessa lataussyklissä.

Onneksi siinä on takuu voimassa. Dell tuntuu aika nopeasti ja avuliaasti vastailevan yhteydenottoihin, joten ehkä jo huomenna saan selvyyttä asiaan. Olisin saanut tänäänkin, mutta olin liian kiireinen. (Olivat jo yrittäneet soittaa, mutta olin vielä jumpassa.)

Ärsyttää ihan simona. Onneksi on tämä kannettava. Mutta tämä ei suostunut pyörittämään yhtä työohjelmistani sitten millään, vaikka sain kaiken mahdollisen teknisen tuen. Pitänee huomenna mennä liikkeeseen kysymään, miksei wmv-tiedostot pyöri. Ei edes tavallisessa Media Playerissa. Jouduin perumaan työt tältä päivältä ja huomiselta. Kohta pitää yrittää, pyöriikö toisen firman ohjelmat. Olen toiveikas. Tuossakin on nimittäin kyseessä joku aivan ihme häikkä, eikä vika ole suorituskyvyssä tai muussa.

Mutta että blääh. En osaa edes iloita siitä, että tänään sain ruotsin kurssin paketiin ja myöhässä olleen luentopäiväkirjan palautettua.

Edit: Ehkä vähän osaan, jos lisään tänne vanhan listani ja näen, miten se on lyhentynyt. "Minulla on vielä latinan koe ja käännös, ruotsin esitelmä, ruotsin poissaolojen korvaaminen leffan katselulla, ruotsin loppukoe, käännöstieteen suomen seminaarityö, kirjallisuustieteen perusopintojen loppukirjoitelma sekä yksi historian tentti. Ja suomi-englanti-käännöskurssin töistä pitää koota portfolio. JA kaksi luentopäiväkirjaa pitää kirjoittaa. Toinen on jo myöhässä."

Ja vielä yksi maailman oudoin juttu! Jostain soi Auld Lang Syne viululla soitettuna, yhä uudelleen ja uudelleen. Onko joku viulisti jäänyt tietsikkani lailla sykliin?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No huh, ikävää tuommoinen. Mutta tietenkin tietokoneet hajoaa aina just kriittisellä hetkellä, Murphyn lain mukaan.

Anne kirjoitti...

Niinpä. Tosin monta kuukautta on ollut yhtä kriittistä hetkeä, joten ei ollut suurta väliä sillä, missä kohtaa rikko tuli :)

Enemmän kriisiin jouduin siitä, että kone hajosi niin totaalisesti niin yllättäen. Yleensä tuollaiset laitteet ovat varoitelleet minua tilttailemalla. Tuo oli yhtenä hetkenä kunnossa, seuraavana ihan toimintakyvytön. Hui.