5. huhtikuuta 2007

On tuntunut kiireeltä.

Lisäys: haamupäivitys, näppäilyvirheen vain korjasin.
Samalla tuntuu kuitenkin siltä, että kiire vetelee viimeisiään ja kesä on tulossa.

No, ei ihan viimeisiään. Minulla on vielä latinan koe ja käännös, ruotsin esitelmä, ruotsin poissaolojen korvaaminen leffan katselulla, ruotsin loppukoe, käännöstieteen suomen seminaarityö, kirjallisuustieteen perusopintojen loppukirjoitelma sekä yksi historian tentti. Ja suomi-englanti-käännöskurssin töistä pitää koota portfolio. JA kaksi luentopäiväkirjaa pitää kirjoittaa. Toinen on jo myöhässä.

Siitä, että tämä tuntuu minusta voiton puolella olemiselta, voi päätellä, millaisessa jatkuvassa kiirepaniikissa elin helmi-maaliskuun. Huh. Puistattaa ajatellakin.

Näiden töiden lisäksi pitää tehdä oikeita töitä. Ja siivota asunto kunnolla ja pestä ikkunat, jahka uudestaan lämpenee. Ja maalata vihdoin ne seinät. Se menee varmasti toukokuulle, mutta teen sen kyllä HETI kun kouluhommat oikeasti loppuvat.

Ajattelin muuten käännöstieteen suomen seminaarityössä analysoida tekemiäni Jesus Christ Superstar -sanoituksia. Jos löydän pari teoriaa (laululyriikasta, riimeistä tms.), joiden pohjalta sen teen, se on pientä kuivaharjoittelua gradua varten. Näen, onko se kivaa. En tosin aio analysoida omia käännöksiäni gradussa, vaan suomennoksia verrattuna alkuperäisiin. Muta perusidea on sama minikoossa ja ilman sitä vertailun elementtiä.

Tulipa hyvä, selkeä olo ja tyhjä pää, kun kirjoitin nuo hommat ylös. Tuosta sitten katson, mitä pitää tehdä. Se ei kyllä ollut ajatuksena, vaan listasin ne spontaanisti. Mutta hommahan toimii.

Nyt menen katsomaan The Passion of the Christia telkkarista. Vihdoin. Olen kammonnut sitä kidutusmässäilyä ja vältellyt siksi kyseistä elokuvaa. Mutta haloo, siinä puhutaan latinaa ja kerrotaan Jeesuksesta. Pakkohan mun on se katsoa.

Edit: Mutta eihän tuota voi katsoa kuin puolella silmällä! Trey Parker ja Matt Stone olivat South Park -jaksossaan aivan oikeassa: Mel Gibson on mielisairas sadisti. Eikä yhtään sillä kivalla tavalla. Hänen pitäisi mennä hoitoon.

Ei kommentteja: