5. syyskuuta 2007

100 Grand Bar.

Tämä on lyhyt ja ytimekäs vastaus viimeisimmän suklaapostin kommenttilaatikossa esitettyyn kysymykseen.

Kulttuuriviittausten esiinkaivamisen ammattilaiselta vei 3 sekuntia selvittää 100 Grand barin syvin olemus. Uusi posti, koska pistän kuvan:
Näkyy olevan Nestlen tuote, jota ei saa Suomesta. (Eikä Briteistä, ihan outo näky.) 100 GRAND® provides a richer, more rewarding snack experience because of its crunchy chocolate, abundance of soft, chewy caramel and inherent association with money, kuuluu kuvaus Nestlen sivuilla.

Sophian löytämän Karkkiblogin kohta "a Finnish 100 Grand bar" olettaakseni tarkoittaa blogin pitäjän luulleen, että tämä olisi joko suomalainen versio kyseisestä karkista tai sama tuote, jota Suomessa markkinoidaan eri nimellä.

Ja miten kulttuuriviittauksia kaivetaan ammattimaisesti esiin? TOSI monimutkaisesti: 1) kirjoita fraasi Googlen kuvahakuun. Tsekkaa tulokset. 2) Kirjoita fraasi Googleen. Tsekkaa tulokset. Ta-daa. Miten kukaan voi keksiä näin nerokkaan taktiikan, kysytte te. :D No, joskus pitää tyyliin rajata kieltä. Tai etsiä Wikipediasta. Tai tehdä muita kikkoja. ON se joskus vaikeetakin. Täytyy sanoa, että olen netistä hakijana varmasti siitä tehokkaammasta päästä. Teen tätä mitä omituisimmista asioista, kaikesta maan ja taivaan väliltä, joka ikinen päivä. En enää edes ajattele asiaa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toki googlasin ton myös, muttamutta pohdin just, että miten ihmeessä se on saanut päähänsä, että tuote on Finnish. Itse ajattelin, että käytti tuossa ilmaisua yleisnimisenä... Eli puhuu kai jostain, jota en kyllä nyt keksi. Joku halpismars tms. ?

Media-ammattilaisena tulee myös haettua mitä ihmeellisempiä juttuja netistä. Sillä näihin blogeihinkin aikanaan eksyin.

Anonyymi kirjoitti...

Eiku joo, nyt kun luen sitä tekstiä, niin siis tyyppi kuvitteli, että toi Brejk olis se 100 grand bar - juuri näin. Mua vaan hämäs, kun eihän ne oo samanlaisia, mutta eihän se niin väitäkään. Ja virheellisesti puhuu Brejkistä suomalaisena. :D

Anne kirjoitti...

Joo, siis joo. Mielestäni tokalla kerralla luit tekstin samalla lailla kuin minäkin. Ymmärsin vaan ihmetyksen aiheesi väärin, kun en tiennyt sinun lukeneen tekstin eri lailla :)

Anonyymi kirjoitti...

Eksyin surffaamaan karkkien maailmaan. Yhteisen karkkiblogin perustaminen vois olla hauskaa, mutta toisaalta se varmaan vaan johtaisi karkinsyönnin lisääntymiseen. Huomasin, että Pandalta on tulossa uutuussuklaalevyjä: http://www.panda.fi/suklaalevyt.php Lumoava Cashew kuulostaa hyvältä. Kultaisesta Crispistä en ehkä niin tule välittämään. Pandan levyt on muuten aika hyvän kokoisiakin: 130 g on kohtuullisen pieni. Mutta eikös sekin ennen ollut 100 g? Tosta 100 grand barista tuli mieleen yksi juttu, josta ehkä voisin kirjoittaa merkinnän ihan omaankin blogiini, mutta älkää pidätelkö henkeänne.

Anne kirjoitti...

Yhteinen karkkiblogi olisi kiva. Mutta on hyvin totta, että karkinsyönti lisääntyisi, jos alkaisi säännöllisesti miettiä karkeista bloggaamista. Kaksipiippuinen juttu!

Hmm. En melkein ikinä ole ostanut Pandan suklaata. Lapsuudessani äidin äiti antoi sitä meille evääksi automatkoille, enkä kauheasti tykännyt siitä. Mutta niiden valikoimat ovat näköjään parantuneet. Minusta tuo keksijuttukin kuulostaa itse asiassa ihan jännältä.

Voi ei... mistä tämä alkoi?! Kohta kukaan ei tee muuta kuin maistelee uutuuskarkkeja ja raportoi niistä. Puh.