31. elokuuta 2007

Sekalaisia viikon varrelta.

Gradutyö alkaa - Fazerin hieno suklaauutuus - polveen sattui - töitä on.

(1)
Tänään varmistui, että saan Näytelmäkulmalta käyttööni Jesus Christ Superstar -suomennoksen. Gradun aihe on siis nyt selkeä ja varma! Todella hieno tunne. Olen suorastaan innoissani analyysiosuudesta. Teoriaosuudesta en ole, mutta ehkä sekin menee. Hii. Seminaarin eka tapaaminen ensi viikolla.

(2) Maistoin pari päivää sitten todella makoisaa suklaata. Fazer on tuonut markkinoille lontoonraesuklaalevyn. Konsepti on lupaava jo sinällään, mutta tuote on vielä paljon maistuvampaa. Semmoisia pehmeitä lakupaloja suklaan seassa. Tällaista suklaata olen kaivannut Suomeen siitä asti kun kävin Islannissa ja maistoin paikallisia samiakkisuklaita. Yksi parhaista karkkielämyksistäni ikinä. Luulen, että jos suklaalevyn ostan, tulee enää harvoin ostettua muuta. (Jouluna tietysti joulusuklaata.) Levy on tosin hieman iso - patukkakokoinen ratkaisu tai sadan gramman pikkulevy olisi kivempi.

(3) Teloin tuossa tiistaina polveni. Tänään se on jo melko normaalissa kunnossa, mutta muutaman päivän se oli pahana. Vamma tuli pyörän selässä. Pyörä tarvitsee huoltoa. Olin polkemassa mäkeä ylös, kun vaihde loksahti pois päältä, jalka loksahti päin tankoa ja polvi osui johonkin terävähköön pyörän rungossa. Reagoin asiaan kuten aina: en hätkähtänyt ja jatkoin polkemista, kunnes verta alkoi tipahdella jalkaterälle. Sitten kohtaa tajusin, että kohtuukokoinen vekki taisi tulla. Lähinnä minua ärsytti, miten noloa oli liikuskella polvi veressä kuin ala-asteikäinen.

Jumppaan en ole tällä viikolla sitten päässyt. Yritin miettiä, mihin voisin mennä, mutta kaikessa olisi pitäny taivutella polvia ja/tai olla polvillaan. Mutta huomenna yritän mennä, koska enää ei satu liikaa.

(4) Töitä on riittänyt. Yksi työnantaja on pitänyt hiljaista, mutta toinen huutelee senkin edestä. Ei tässä syytä huoleen ole. Kuten arvelinkin.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko muuten maistanut sitä Fazerin salmiakkisuklaata? Sitä on saatavilla jus semmoisina 100 g:n levyinä. Itse kyllä tykkäsin. Siinä on pehmeää salmiakkimössöä suklaan sisällä ja 100 g:n levy on just sopiva. Tuota Lontonraesuklaata en oo nähnytkään. Pitääpä joskus testata.

Anne kirjoitti...

Joo, olen maistanut salmiakkisuklaata. Se on ihan okei, mutta lontoonraesuklaaseen verrattuna huonoa. Tavallaan maku on miellytävä, mutta minusta täytteen pitäisi olla paljon kiinteämpää: semmoista kuin islantilaisessa salmiakkisuklaassa, josta suklaan voi vaikka syödä ensin päältä pois. Lontoonraesuklaan täyte on hyvän kiinteää. Maku on lakritsinen, ei vahvan salmiakkinen, mutta kokonaisuus miellyttää minua silti paljon enemmän.

Salmiakkilevyn koko on kyllä paljon parempi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmeellistä, etten ole vielä bongannut tuota uutta suklaata... Olen aina ekana maistelemassa karkkiuutuuksia.

Salmiakkisuklaalevy on kyllä just sopivan kokoinen; ei tule mitään morkkista sen ahmimisesta. Mutta itse olen enemmän lakufriikki; suomalaiseksi en kauhea salmiakki-intoilija, joten tuo uutuus vaikuttaa todella pahalta koukulta. :) Kaipa niitä Vaparin kassansivustoille ilmestyy piakkoin... ;) Eilen löysin sieltä Maltesers-pussin, joten nekin ovat näköjään löytäneet tiensä Suomeen.

Eikö joskus ollut sellainen Fazerin viiden palan patukka, jossa oli laku-/salmiakkipalasia?

Anne kirjoitti...

Yhden ainoan kerran minäkin vasta olen bongannut, ja heti oli pakko ostaa. Löytö tapahtui Tampereen Koskikeskuksen Vapaa valinnassa. Netissä on Fazerin lehdistötiedotteita asiasta (bongasin, kun yritin etsiä kuvaa levystä, mutta kuvaa ei löytynyt), joten lienee tulossa kaikenlaisiin kauppoihin.

Saako Maltesersia Suomesta norppikaupoista?!? Oho. Tämä olisi todella ihastuttanut minua muutama vuosi sitten. Ikävä kyllä kävi niin, että olin kaipaillut Malteserseja Britannian lomamatkoilta, ja kun muutin sinne, söin niitä kyllästymiseen asti. Enää ei useinkaan tee mieli ;)

Mutta Aero! Tuokaa Aero suomeen! Minttu-Aero on yksi maailman parhaista suklaista! Ja Cadburyn Creme Eggit pääsiäiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

No hö, Tullintorin Vapaa Valinnassa tuota suklaata en huomannut. En kyllä tiennyt sen olemassaolostakaan, joten on sitä saattanut siellä olla... Heti maanantaina katsomaan.

Maltesersia on ainakin P&S:stä ja R-kioskilta saanut pieninä pusseina, mutta nyt siis osui Vapaa Valinnassa iso 175g:n pussi silmiin, joten hetihän se mukaan lähti. Aika kömpelösti siihen on vetaistu suomeksi ja ruotsiksi tiedot tarralla - Mars Finlandin maahantuoma näyttää olevan.

Anne kirjoitti...

Hehe, aiheutan massahysteriaa :) Joskus noiden Vapareiden (termiäsi käyttääkseni) valikoimat tuntuvat vaihtelevan, eli on mahdollista, ettei sitä siellä (vielä) ollutkaan. Ainakin suuvesissä olen tämän huomannut.

P&S:n Maltersersit olen huomannut, Ärrän en. (Onpa kinkkinen sana taivuttaa, tuossa on nyt tyhmä tuplamonikko... Malteserit? Mutku karkin nimi on Maltesers... Ääh.) P&S:llä ilmiö on selittynyt sillä, että ne tuo maahan kaikenlaista muutakin (Cadburya, Walkersia...) Mutta näköjään joku on sit ihan oikeesti alkanut tuoda niitä maahan! Huraa.

En muuten yhtään muista tuota Fazerin viiden palan lakupatukkaa. Jäi kommentoimatta yllä. Mutta onko se ollut äskettäin, olen voinut olla ulkomailla? Tupla Black toki on myös olemassa, se onkin minusta aina ollut hyvää. Tuli tuosta mieleen.

Anonyymi kirjoitti...

Etsiskelin tietoa siitä Fazerin sinisestä lakupatukasta, mutta Fazerin omat sivut väittää, että tämä Lontoon rae -sininen on ihan uus juttu lakun ja suklaan yhdistämisen saralla... :)

No, olen varmasti syönyt tuollaisen patukan monta kertaa, mutta ei niitä ole pitkään aikaan saanut. Oisko joskus 1999/2000 viimeksi.

Äh, pakko syöksyä suklaaostoksille ennen keihäskisaa. ;)

Anne kirjoitti...

Hmm. Mysteeripatukka. En osaa auttaa :)

On tunnustettava, että mullekin tuli suklaakeskustelusta suklaanhimo jo eilen. Ostin toisen Lontoonraelevyn. Oli edelleen hyvää. Muttei voi ottaa tavaksi, sen verran iso se on...

Anonyymi kirjoitti...

Noita karkkiuutuuksia tuntuu usein löytyvän ekana R-kioskilta. Ainakin Fazerin suklaiden kohdalla tuntuu pätevän. Lähikauppaan esim. Fazerin marjasuklaalevyn tulo kesti, samoin salmiakkisuklaan. Ärrältä noita sen sijaan löytyi heti kun ko. tuotteista tiesin. Samoin Lontoon rae -levyä näytti olevan siellä saatavilla.

Anne kirjoitti...

Joo, panin myös omassa lähikaupassani merkille, että siellä Lontoonraetta ei vielä ollut.

En näköjään käy riittävän usein ärrällä :D (Bussilippua lataamassa vain. Ja koska en lataa sille kuin saldoa, käyntini ovat hyvin epäsäännöllisiä.)

Vaikuttaa siltä, että kaikista paikoista juuri Vapaa Valinta on toinen hyvä mesta uutuuksien bongailuun. Outoa, mutta totta?